Over ons

ID Garden and Home bv, is importeur van Indigenus. Onze showroom in het ETC design center in Culemborg is op afspraak te bezoeken.

Indigenus, opgericht in 2014, is het geesteskind van de inwoner van Kaapstad, Peter van der Post. Aan het begin van zijn carrière, toen hij in roto-moulding werkte, merkte Peter een gebrek aan hoogwaardige plantenbakken op de markt en de visie om de mooiste, origineelste en meest wenselijke plantenbakken te produceren begon te groeien. In de afgelopen 8 jaar heeft het Indigenus-team samengewerkt met de beste ontwerpers van Zuid-Afrika om plantenbakken te creëren die op zichzelf al kunstwerken zijn. In 2022 zijn er verder weg spannende samenwerkingen geweest met internationaal gerenommeerde ontwerpers en medewerkers.

In lijn met onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit van luxe, streven we er voortdurend naar om plantenbakken te maken voor het leven en niet slechts voor een paar seizoenen. Het heeft jaren van verfijning gekost, veel waardevolle lessen geleerd en, uiteindelijk, het opzetten van onze eigen fabriek van wereldklasse voor in-house productie om ervoor te zorgen dat de plantenbakken van de hoogste kwaliteit zijn. Alle materialen zijn duurzaam ingekocht en de plantenbakken worden met de hand gemaakt. Het is dit vakmanschap dat Indigenus tot een klasse apart maakt.

Elk assortiment plantenbakken is uniek en illustreert de impact die prachtige sculpturale plantenbakken hebben op architectuur en landschappen. De nauwe verbondenheid van de plantenbakken met de aarde komt tot uiting door een stabiel en gegrond ontwerp, gemaakt met prachtige natuurlijke materialen en roept een onderliggend verhaal op van onze relatie met de natuurlijke wereld.

Indigenus is gericht op samenwerking met ’s werelds beste ontwerpers en kunstenaars. We zijn toegewijd aan constante verfijning en de bereidheid om moedig, nieuwsgierig en experimenteel te zijn met natuurlijke materialen en nieuwe ontwerpen. We hebben solide distributeursnetwerken en relaties opgebouwd die we wereldwijd willen behouden en laten groeien. We zijn trots op onze roots als Afrikaans luxemerk met een wereldwijde voetafdruk.

Duurzaamheid

Wij geloven dat het kopen van minder, betere dingen de kern vormt van de bijdrage van ons bedrijf aan het creëren van een duurzame toekomst. Een van de redenen waarom we al onze plantenbakken in onze eigen fabriek produceren, is dat we de kwaliteit voortdurend kunnen verbeteren en kunnen werken aan het creëren van plantenbakken voor het leven en niet alleen voor een seizoen. Voor ons is deze stap weg van trends of ‘fast fashion’ de essentie om op de meest duurzame manier vooruit te komen. Meer specifiek zijn onze plantenbakken gemaakt van Glass Reinforced Concrete (GRC). Bij de productie van GRC worden geen vluchtige organische stoffen (VOS) gebruikt of uitgestoten. Deze GRC is ook 20 keer sterker en duurzamer dan gewoon beton. We zetten ons in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen door zorgvuldig duurzame grondstoffen en processen te selecteren. Zo is bijna 50% van de GRC-formulering gemaakt van natuurlijk voorkomende aardoxiden.

Het hart en de ziel van ons bedrijf is ons team van ambachtslieden. De fabriek is gepositioneerd in een natuurgebied in Muizenberg, Kaapstad. Het is gebouwd rond een groot centraal wetland en herbergt een ongelooflijke fauna en flora. We hebben een familie otters die ons nieuwsgierig in de gaten houdt vanaf de oevers.

Onze houten plantenbakken zijn gemaakt van Iroko (Afrikaans teak), een Forest Stewardship Council (FSC)-gecertificeerd hardhout dat afkomstig is van duurzaam geoogste leveranciers. Het dichte, slijtvaste hout bevat veel natuurlijke harsen en oliën. Iroko, een Afrikaans hardhout met een hoog oliegehalte is zeer duurzaam en bestand tegen zowel rot als insecten. Daarnaast worden alle plantenbakken vervoerd in recyclebare golfkartonnen dozen en zijn alle liners gemaakt van recyclebaar polyethyleen. We zijn vastbesloten om voortdurend duurzamere praktijken te evalueren en deze te omarmen terwijl we groeien.

Ons proces

Gemaakt in Zuid-Afrika door ambachtslieden en ambachtslieden Alle Indigenus plantenbakken en grondstoffen zijn afkomstig en vervaardigd in Zuid-Afrika. Indigenus ondersteunt het scheppen van banen in zuidelijk Afrika, waar de werkloosheid rond de 30% ligt. Veel van onze medewerkers voeden veel meer monden dan alleen hun directe familie en elke keer dat we een planter exporteren, zorgen we voor werkgelegenheid, creëren we meer banen in Zuid-Afrika en verdienen we waardevolle buitenlandse valuta. Indigenus plantenbakken worden gemaakt door een langzaam handgemaakt proces. Sommige van onze plantenbakken die zowel hout als steen gebruiken, hebben elk tot 20 manuren nodig om te produceren. Hoewel we het beste gereedschap gebruiken dat beschikbaar is om onze producten te produceren en de meest slijtvaste natuurlijke materialen, vereist ons proces om lichtgewicht, natuurlijke, aardse producten te maken die zijn gebouwd om een ​​leven lang mee te gaan, veel vakmanschap, tijd en vaardigheid om te produceren.

Materialen

We gebruiken een 30 jaar oud recept voor onze GRC (glasversterkt beton) met behulp van een multi-skin-benadering die een buitenlaag omvat die lokale aggregaten, zand, oxiden en cementen bevat, allemaal afkomstig uit Afrika en met de hand gelegd en afgewerkt. Eenmaal gegoten, vereisen ze delicate afwerkingsvaardigheden om de natuurlijke onvolkomenheden en details in de steen naar voren te brengen. Onder de prachtige buitenlaag ligt een oersterke ruglaag gemaakt van beton, verstevigers en alkalische glasvezels.

Het recept maakt het materiaal meer dan 20 keer sterker dan gewoon beton, waardoor we in combinatie met ons voeringsysteem onze grote plantenbakken relatief licht kunnen maken. Ons FSC-gecertificeerde Afrikaanse Iroko/Teak dat al eeuwenlang wordt gebruikt om boten van te maken, is met de hand gesneden en gedraaid en elk segment van hout heeft vier roestvrijstalen schroeven die het aan het volgende binden, waardoor het een leven lang meegaan.